A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Ольгопільської сільської ради

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 08.06.2021 16:38
Кількість переглядів: 81

В Україні триває основна сесія зовнішнього оцінювання. Цього тижня відбулось тестування учасників з української мови і літератури та історії України. Наступного тижня відбудеться ЗНО з фізики та біології. Оголошення результатів тестування відбудеться у другій половині червня.

В Україні відкриють Президентський університет. В Україні буде створений Президентський університет, який має забезпечити підготовку фахівців для стратегічних галузей держави. Планується, що університет стане інноваційним освітнім та науковим центром.

Середня зарплата в освіті у квітні склала 10 859 грн. За даними Державної служби статистики, середня заробітна плата штатних працівників освітньої сфери в квітні цього року складала 80% від середнього рівня по економіці і досягла показника в 10 859 грн.

На вакцинацію зареєструвалася третина освітян. За інформацією міністра освіти, на участь у вакцинації від COVID-19 зареєстровано 32% працівників сфери. Наразі в Україні провакциновано 82 тисячі освітян, з них 28 тисяч залучені до проведення зовнішнього оцінювання.

У МОН планують створити єдину освітню екосистему. У відомстві заявляють, що стратегія цифрової трансформації полягає у створенні єдиної освітньої екосистеми, яка дозволить учням і вчителям розвиватись, опановувати цифрові компетентності й мати доступ до цифрового контенту.

Вакцинація може стати умовою для допуску вчителя до професії. Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет не виключив можливості того, що вакцинація педагогічних працівників у майбутньому може стати однією з умов для допуску до професії.

В освітній процес занурені 65% населення України– Шкарлет. За словами міністра освіти, група стейкхолдерів освітньої та наукової політики в Україні є надзвичайно масштабною. Він наголосив на готовності концентрувати всю роботу з усіма зацікавленими групами.

У регіони розпочали доставку вакцини Pfizer для освітянДо областей розпочали  доставку вакцини для вакцинації працівників освіти. Загальна кількість вакцин складає 378 тисяч доз, завдяки чому 189 тисяч освітян зможуть отримати щеплення 1-ю та 2-ю дозою вакцини.

Результати аудитів шкіл показали позитивні тенденції. За словами голови Державної служби якості освіти, результати проведених інституційних аудитів впродовж 2020-2021 років свідчать про позитивні тенденції у діяльності шкіл в основних напрямах роботи.

Рада планує посилити вимоги до якості підручників. Парламент ухвалив за основу проєкт закону щодо методичного забезпечення освіти та якості навчальної літератури. Метою законопроєкту є встановлення чітких вимог до якості літератури, що використовується у школах.

КМУ затвердив механізм визнання кваліфікаційздобутих за кордоном. Очікується, що урядове рішення створить сприятливі умови для повернення та працевлаштування українських мігрантів. Також норми документа допомагатимуть іноземцям офіційно працевлаштовуватись в Україні.

У МОН не вважають поганими результати дистанційного навчання. У відомстві, посилаючись на дослідження Державної служби якості освіти зазначають, що результати дистанційного навчання є не такими поганими – більшість школярів та батьків задоволені результатами навчання.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень