A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Ольгопільської сільської ради

Батькам вступників: як допомогти дитині визначитися з професією

Дата: 16.06.2021 15:34
Кількість переглядів: 64

"Нам важливо, щоб учні з раннього віку здобували знання про світ професій, вчились аналізувати свої навички та таланти, а у старших класах вже могли порівняти їх з актуальними пропозиціями на ринку праці. Це дозволить їм у дорослому віці легко обрати професію мрії та добре заробляти. Однак помилково думати, що профорієнтація має відбуватись лише в закладі освіти, адже її невід’ємною частиною є досвід дитини, здобутий за межами школи, зокрема спілкування з батьками. Саме батьки є авторитетним та впливовим джерелом інформації про навколишній світ для дітей, тому вони обов'язково мають розуміти, як відбувається профорієнтація, як правильно говорити про вибір професії з дитиною, на що звертати увагу,” – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

У першому відео йдеться про те, що таке профорієнтація та чому вона важлива і для батьків вступників. Психолог описує основні елементи, з яких складається комплексна профорієнтація. Крім базового курсу в школі, важливими також є хобі, спілкування, подорожі. Однією з найважливіших порад батькам є створення такого середовища, де дитина змогла би всебічно розвиватись та контактувати з різними сферами життя.

Спікером профорієнтаційних роликів стала кандидат психологічних наук та психолог-практик Олена Любченко. Вона, зокрема, досліджує тему психології вибору, яка і є центральною в профорієнтаційному процесі.

Наступні відео про профорієнтацію будуть стосуватися особливостей вибору професії сучасним поколінням, діалогу батьків із дитиною, а також причинам їхніх конфліктів. Планується випустити 5 роликів, які публікуватимуться на сторінках МОН у Facebook та YouTube раз на тиждень.

Посилання на відео:

https://don.kyivcity.gov.ua/news/11374.html

автор тексту: https://mon.gov.ua/ua/news/batkam-vstupnikiv-yak-dopomogti-ditini-viznachitisya-z-profesiyeyu


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень