A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Ольгопільської сільської ради

Як оплачується робота вчителів під час спричинених війною канікул — роз’яснення МОН

Дата: 07.03.2022 12:46
Кількість переглядів: 121

 

Під час вимушеного простою через ситуацію в країні вчителі та інші працівники закладів освіти мають все одно отримувати платню. Про це міністр освіти Сергій Шкарлет написав у Telegram.

Для убезпечення всіх учасників освітнього процесу під час воєнного стану МОН рекомендувало в усіх закладах освіти оголосити канікули щонайменше на два тижні. У подальшому освітній процес буде залежати від безпекової ситуації в країні, наголошують у міністерстві.

Під час оголошених канікул оплата праці працівників закладів освіти має здійснюватися відповідно до норм чинного законодавства.

У випадку, коли в окремі дні заняття не проводяться з незалежних від учителя причин, оплата здійснюється в порядку і розмірах, визначених Кодексом законів про працю.

Крім того, МОН та Профспілка, відповідно до Галузевої угоди, рекомендують керівникам установ та закладів освіти забезпечити:

  • оплату простою працівникам, включаючи непедагогічних та тих, які працюють за сумісництвом, не з їх вини в розмірі середньої заробітної плати;
  • оплату праці освітян, коли в окремі дні (місяці) заняття не проводяться з незалежних від них причин (епідемії, метеорологічні умови, карантин тощо), із розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства;
  • збереження заробітної плати на період оголошеного карантину і здійснення освітнього процесу у дистанційному режимі, оплати праці за фактично виконаний ними обсяг навчального навантаження.

Міністр нагадав, що категорично заборонено примушувати педагогічних та інших працівників до написання заяв про відпустку без збереження заробітної плати.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень