A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Ольгопільської сільської ради

Про дистанційне навчання

Дата: 16.03.2022 13:38
Кількість переглядів: 48

Відповідно до п.1.2 Положення про дистанційне навчання, затвердженого наказом МОН України від 15.04.2013 року №466, під дистанційним навчанням розуміється індивідуальний процес набуття знань, умінь, навичок і засобів пізнавальної діяльності людини, який відбувається в основному за опосередкованої взаємодії віддалених один від одного учасників навчального процесу у спеціалізованому середовищі, яке функціонує на базі сучасних психолого-педагогічних та інформаційно-комунікаційних технологій.

Як зазначив освітній омбудсмен Сергій Горбачов, посилаючись на Кодекс законів про працю України та інші нормативно-правові акти, учителі та викладачі вишів можуть здійснювати навчання з використанням дистанційної форми навчання, перебуваючи за межами України.

Він звернув увагу керівників закладів освіти на те, що дистанційна робота виконується працівником поза робочими приміщеннями у будь-якому місці за вибором працівника та з використанням інформаційно-комунікативних технологій.

Видання керівниками наказів про заборону дистанційної роботи для тих педагогів, які перебувають за межами України, є абсолютно незаконними.

Сергій Горбачов закликав  керівників закладів освіти « не лише не порушувати законодавство про працю, але й не втратити совість у часи важких випробувань, коли всім нам потрібна підтримка одне одного».

Отже, під час канікул та навчального процесу з дистанційною формою навчання оплата праці вчителю здійснюється згідно з тарифікацією на підставі п.68 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти України №102 від 15.04.1993 року.

Для тих вчителів, які не можуть працювати дистанційно, можуть бути надані соціальні, основні та відпустки без збереження заробітної плати, як зазначено у листах МОН України  №13370-22 від 06.03.22 р. та №13378-22 від 07.03.2022 р.

При цьому заяви педагогічні працівники можуть надіслати з використанням інформаційних технологій.

Завантажити!!!

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень