A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Ольгопільської сільської ради

Це маємо знати ! Ні – підпалам сухої трави!

Дата: 22.03.2022 16:58
Кількість переглядів: 48

 

Спалювання сухої  трави – шкода  власному  здоров’ю, небезпека для життя людей  і природи.

Із настанням теплої погоди спалювання сухої трави стає  для навколишнього середовища справжнім лихом. Дуже часто вогонь виходить з-під контролю людини. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває дуже складно.

Дуже часто спалювання сухої трави переростає у великомасштабні пожежі. Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів. У населених пунктах спалення сухої трави або листя на присадибних ділянках може перерости у неконтрольоване горіння. Це загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Щорічно в Україні в результаті підпалів сухої трави згорають десятки будинків і дач, нерідко страждають пам’ятники історії і культури, старовинні дерев’яні будівлі.

Під час горіння сухої  трави та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки,важкі метали, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань.

За спалювання сухої трави, опалого листя та рослинних залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Будьмо відповідальними за збереження довкілля. Спільними зусиллями збережімо природу! Зупиняймо тих, хто спалює траву!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень