A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Ольгопільської сільської ради

Діти-переселенці з інших областей України долучаються до навчанння у школах Ольгопільської громади

Дата: 03.04.2022 14:02
Кількість переглядів: 112

 

Станом на 01.04.2022 року до навчання у школах Ольгопільської громади долучилися 19 дітей-переселенців з інших областей України. Діти тимчасово навчаються в закладах загальної середньої освіти тих населених пунктів громади, де наразі перебувають.

Берізко-Чечельницький ЗЗСО          -                                                            
Демівський ЗЗСО 3
Любомирський ЗЗСО 4
Ольгопільський ЗЗСО 11
Стратіївський ЗЗСО 1

Згідно правил Міністерства освіти і науки України, вимушено переміщені особи мають право на зарахування до шкіл в інших регіонах. Для цього необхідно надати заяву одного з батьків або опікунів на тимчасове відвідування закладу освіти. Водночас керівник цього закладу має підписати наказ про зарахування дитини на тимчасове відвідування школи.

Обліковувати участь в освітньому процесі учня, який тимчасово переміщений, рекомендуємо в Класному журналі того закладу загальної середньої освіти, до навчання у якому він приєднався, з поміткою «учень/учениця тимчасово переміщений/а» (ТП), з подальшою передачею інформації про результати навчання за основним місцем навчання.

Особову справу на учнів, які тимчасово переміщені, доцільно формувати у тому випадку, якщо учень/учениця зараховуються на постійне навчання до закладу загальної середньої освіти. Якщо батьки вирішили постійно проживати на території громади, то керівник закладу підписує наказ про зарахування учня до школи.

Що стосується учнів випускних класів, їм потрібно буде отримати документи про базову та повну загальну середню освіту. Тому школа потурбується про те, щоб подати замовлення на виготовлення документів про освіту.

Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму нагадує батькам учнів-переселенців: щоб приєднатися до навчання у закладі загальної середньої освіти, потрібно звернутися до його керівництва. Також консультацію можна отримати у відділі освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Ольгопільської сільської ради.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень