A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Ольгопільської сільської ради

Переведення учнів на наступний рік навчання | Як закінчити навчальний рік в умовах воєнного стану

Дата: 07.06.2022 15:10
Кількість переглядів: 47

Про переведення учнів наступний рік навчання в умовах воєнного стану розповідає Олена СВЯТЕНКО, заступниця директора департаменту — начальниця управління роботи із закладами загальної середньої та дошкільної освіти департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України, розповіла про коригування оцінок учнів.

17 травня 2022 року відбувся вебінар «Як закінчити навчальний рік в умовах воєнного стану», організований у партнерстві між Державною службою якості освіти України та Цифровим видавництвом MCFR (https://youtu.be/FzNadLRFSWw).

стаття 13 Закону України «Про повну загальну середню освіту» (витяг) 1. Учні переводяться на наступний рік навчання після завершення навчального року, крім випадків, визначених законодавством. 2. Учні, які здобули початкову освіту та/або базову середню освіту та продовжують навчання у тому самому закладі освіти, переводяться на наступний рік навчання в порядку, визначеному законодавством.

Згідно з пунктом 2 Порядку переведення учнів закладу загальної середньої освіти на наступний рік навчання, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 14.07.2015 № 762 (зі змінами), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 30 липня 2015 р. за № 924/27369, переведення учнів на наступний рік навчання здійснюється на підставі результатів підсумкового (семестрового та річного) оцінювання учнів згідно з рішенням педагогічної ради закладу загальної середньої.

Учні 1-10 класів можуть бути не переведені на наступний рік навчання та залишені для повторного здобуття загальної середньої освіти у тому самому класі на підставі письмової заяви одного з їхніх батьків чи інших законних представників (наказ МОН від 01.04.2022 №290).

Рекомендації закладам освіти:  https://bit.ly/3i721tt Інформаційний ресурс про якісну школу https://qualityeducation.org.ua Онлайн-курс «Управління якістю освіти в школі» https://bit.ly/37TXyEC Порадник для директора ЗДО щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти https://bit.ly/3zxn3rx


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень