A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Ольгопільської сільської ради

Профспілка інформує! Про мобілізацію педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів освіти

Дата: 09.06.2022 09:31
Кількість переглядів: 90

Про мобілізацію педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів освіти 

Законом України від 03 березня 2022 року затверджено Указ Президента України «Про загальну мобілізацію». Відповідно до п.1 Указу в Україні оголошено загальну мобілізацію. Пунктом 3 Указу передбачено, що мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання чинності цим Указом.  

Загальну мобілізацію в Україні продовжено до 23 серпня 2022 року.

Місцеві органи виконавчої влади у взаємодії з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки , за участю органів місцевого самоврядування та із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності, фізичних осіб – підприємців організовують та забезпечують в установленому порядку:

  1. своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини;
  2. здійснення призову військовозобов’язаних, резервістів на військову службу, їх доставки до військових частин та установ Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших військових формувань України.

Мобілізація в Україні здійснюється відповідно до Закону України «Про оборону України», Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» передбачена відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації.

Відповідно ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» призову на військову службу під час мобілізації, на особливий  період не підлягають:

здобувачі фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти;

наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти, за умови, що вони працюють відповідно у закладах вищої та фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Перелік посад педагогічних та науково-педагогічних працівників затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 року №963.

Звертаємо увагу, що ст. 23 Закону України «Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку та організацію» передбачені й інші підстави, які дають право на відстрочку від призводу на військову службу під час мобілізації.

Зокрема, не підлягають призову на військову службу  під час мобілізації військовозобов’язані, заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Порядок бронювання передбачено також ст.25 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Завантажити!!!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень