A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Ольгопільської сільської ради

У 2024 році в Україні проведуть пілотну ДПА у 4 класах

Дата: 11.01.2024 13:53
Кількість переглядів: 212

В Україні планують провести експериментальну державну підсумкову атестацію (ДПА) в 2024 році в деяких 4 класах

Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий у своєму Facebook. За його словами, Міносвіти поступово рухається “до формування нової моделі ДПА”. Саме тому наступного року планується пілотний проєкт ДПА.
Що відомо про ДПА 2024 для четвертих класів?

Деталі пілотного ДПА 2024 повідомила на пресконференції директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

У 2024 році близько 2 тис. учнів початкової школи в межах пілоту пройдуть підсумкову атестацію за двома галузями:

  • мовно-літературною (українська мова та читання);
  • математичною (математика).

"– З наступного року ми хочемо провести маленький експеримент, пілотування, де загалом буде не більше ніж 2 тис. учасників. Це будуть ті заклади, які будуть готові, проявлять бажання з нами співпрацювати", – зазначила Вакуленко.
 

УЦОЯО розробить матеріали для оцінювання, завдання та рекомендації, як проводити атестацію. А далі фахівці зберуть відгуки вчителів, наскільки комфортно їм було проводити таке тестування.

Держава отримає дані про стан початкової освіти та необхідні кроки для її покращення. Це буде перший крок для створення ДПА в новому стандартизованому форматі.

"– Про жоден формат ЗНО для учнів початкової школи не йдеться. Не йдеться про те, що в нас будуть певні інструктори в закладах освіти, нагляд тощо. Ми говоримо про те, щоб надати закладам освіти однакові інструменти та спосіб аналізу інформації за отриманими результатами. Щоб стандартизувати зміст і процедури проведення ДПА", – заявила Вакуленко.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень