A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Ольгопільської сільської ради

Процедура проведення в 2024 році медичних оглядів працівників

Дата: 17.01.2024 05:17
Кількість переглядів: 20

У 2024 році роботодавець має подати заяву до Держпраці про визначення категорії працівників для медогляду. По результату розгляду буде складено акт, в якому буде визначено категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичному) медичному огляду у 2024 році

Відповідно до вимог Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, який затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246 триває робота щодо визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичним оглядам у 2024 році.

Роботодавець або його представник повинні надати до Державної служби з питань праці заяву про визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду в 2024 році.

Заява Щодо організації медичних оглядів 

До заяви додаються:

  1. штатний розклад або витяг з переліком структурних підрозділів та всіх професій;
  2. дані лабораторних досліджень умов праці по всім професіям з визначенням усіх шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на конкретних робочих місцях працівників відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу.

Після розгляду заяви та документів спеціалістами відділу гігієни праці, складається Акт визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичним оглядам. Цей акт містить інформацію щодо шкідливих та небезпечних факторів у виробничому середовищі та конкретних робочих місцях.

На основі акту роботодавець складає Список працівників, які підлягають медичним оглядам, та надає його на погодження до відповідного управління Державної служби з питань праці. Після отримання погодження, роботодавець укладає договір із закладом охорони здоров’я для проведення медичних оглядів.

Роботодавець повинен забезпечити своєчасну та організовану явку працівників на медичні огляди та обстеження. При необхідності може бути застосована дисциплінарна відповідальність до працівників, які ухиляються від медичного огляду

Таким чином, роботодавець не може допускати до роботи працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі та осіб віком до 21 року, які не пройшли попередній (при прийомі на роботу) та періодичний медичні огляди.

Джерело: Держпраці


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень